Çeşitli araba arızaları nedeniyle aracınız hiç beklemediğiniz anda yolda kalabilir. Peki, aracınızın yolda kalmasına neden olacak arızalar ya da eksiklikler nelerdir? Araç yolda kalınca ne yapılmalı?
Arabanızı Yavaşça Yolun Sağına Çekin
Arabanız tam olarak durmayıp teklemeye başladıysa ayağınızı gazdan kaldırın, ani fren yapmadan yolun sağına doğru ilerleyin ve el frenini çekin. Otobandayken böyle bir sorun yaşarsanız da dörtlülerinizi yakın ve yol yardımı gelene kadar aracınızdan ayrılmayın.
Diğer Sürücülerin Sizi Fark Etmesini Sağlayın
Dörtlüleri yakmanın yanında gece böyle bir durum yaşarsanız reflektör kullanın. Buradan da aracınızda her zaman olası kötü durumlar için reflektör bulundurmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Arabanızın kaputunu açmak da bir sorunla karşı karşıya kaldığınızın diğer sürücüler tarafından anlaşılmasını sağlar.
Yol Yardımı Çağırın
Yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa ilgili çağrı merkezini arayıp yardım isteyin. Yol yardımı kullanmıyorsanız çekiciyi, polisi veya bulunduğunuz bölgenin konumuna göre jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösteriyor.
Araba Neden Yolda Kalır?
En sık karşılaşılan sorunlardan biri lastiklerin inmesidir. Lastikleriniz indiği için yolda kaldıysanız en yakın benzin istasyonuna gidip lastiklerinizi şişirtmelisiniz.
Arabanın yolda kalmasının nedenlerinden biri de akünün bitmesidir. Akü bittiğinde neler yapmanız gerektiği ise bu yazımızda.
Debriyaj veya vites teli kopmuş olabilir.
Araç su kaynatmış, motor hararet yapmış olabilir.
Araba kullanıyorsanız onun dilinden de anlıyor olmalısınız. Çünkü farklı sorunlara karşı ilk müdahaleyi yapabilmek için önce sorunun neden kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Size sorunsuz ve keyifli yolculuklar dileriz. :)